Guerrillers del teclat

Ja hem començat el segon semestre del màster d’investigació de la UOC (IN3), i jo l’assignatura de Gestió de la Informació per la Recerca i Redacció científica. Espero tenir la oportunitat de continuar investigant sobre ciberactivisme i els diferents usos que els moviments socials o ciberturbes donen a les eines i possibilitats que ens brinda  la Societat Xarxa. Vaig fer una primera aproximació a aquest tema en un petit esbòs d’assaig. Ara espero poder-lo refer i ampliar.

Evidentment El Poder de las Redes és una de les referències més importants fins al moment, tot i que durant les últimes setmanes he localitzat altres volums, manuals, llibrets i molts més materials interessants. Avui per exemple, he decobert un nou títol que m’ha cridat l’atenció, Guerrillers del teclat de Lali Sandiumenge, una periodista de Barcelona que va descobrir el món dels blocs i el seu poder com a eina de canvi social quan va arribar a Egipte el 2004:

Guerrillers del teclat (La Magrana), és un llibre que culmina amb la caiguda de Hosni Mubarak i que explica la història d’una generació on-line que té a l’abast unes possibilitats «impressionants» de canvi polític i social. La revolució al món àrab «no va passar d’un dia per l’altre, hi havia molta gent que hi treballava» des de feia anys, assenyala la periodista, qui subratlla: «Sense Internet, la revolta hauria arribat, però no tan ràpid» ACN

Leave a Comment